• 0703-970 521
 • kontakt@bestinshape.se

Richard JacobssonRichard Jacobsson, Best In Shape

"Jag brinner för att hjälpa människor och har ett stort driv att ta människor till en ny nivå."

Richard Jacobsson - Licensierad personlig tränare och kostrådgivare
Snabba fakta
 • Smeknamn: Rille, Big Rich
 • Född: Nov 1987 i Örebro
 • Favoritsport: Ishockey
 • Favoritmat: Plankstek
 • Mest nöjd med: Driv och envishet
 • Minst nöjd med: Tålamod

"Your Goal, Our Passion"

Låt mig presentera mig själv

Mitt namn är Richard Jacobsson, jag är personlig tränare och kostrådgivare och driver Best In Shape. Jag har ägnat mig åt träning sedan jag lärde mig gå i stort sett - hockey, fotboll, innebandy och golf på hög nivå. Fick mina första skridskor när jag var 4 år och ett par fotbollsskor som jag så hett önskat fick jag genom att jag visade att jag kunde simma en längd i 50-m-bassängen, så min träningsbakgrund är med andra ord lång. Det är en del av min personlighet och något jag brinner för.

Styrketräningen är något jag alltid haft med mig, tog den dock till en ny nivå efter min elitsatsning i golf. Jag har alltid velat ta min träning till nya nivåer och Är av naturen en tävlingsmänniska, valet att börja tävla även i styrkelyft föll naturligt för mig. Jag har tagit medaljer i Svenska mästerskap samt distriktsmästerskap (se meriter). Att träna och tävla i styrkelyft har gett mig en bred kunskap - allt från hur individuellt anatomiska förutsättningar påverkar vilken teknik som bör tillämpas, till vilka muskler och hur musklerna arbetar vid olika lyft/lyfttekniker, även kunskap i hur man rehabar samt prehabar på bästa sätt för att undvika skador, överträning etc. Jag har även tävlat i Atletic Fitness och Classic Bodybuilding, vilket ställer lite högre krav på kosthållningen samt ett annorlunda upplägg av träning, dock har jag alltid basövningar som grundpelare i träningen, då dessa enligt mig är essentiella för en symmetrisk och funktionell fysik.

Jag har ett stort intresse av hur kost och träning påverkar kroppen. Allt från att läsa studier, prova nya upplägg och utvärdera, gå på seminarium och utbildningar. Har provat det mesta från ketogena dieter, periodisk fasta, dieter på högt kolhydratsintag samt lågt fettinnehåll, dieter med lågt kolhydratsintag under 5 dagar med påfyllning av glykogendepåer under 2 dagar (The anabolic diet), listan kan göras lång. Detta har tillsammans med utbildning och egen läsning präglat mina kostupplägg där jag applicerat teorier från olika dieter, och kommit fram till upplägg jag kan stå bakom, som fungerar bra och framförallt är hälsosamma.

Det som jag tror - och framför allt hoppas - kännetecknar mig som coach, är relationen till mina klienter, jag brinner för att hjälpa människor och har ett stort driv att ta människor till en ny nivå. Ingen fråga är någonsin för dum för att få ett bra svar och möts oftast med ett stort leende.

Jag har en bred kompetens inom träning efter att - som jag tidigare sagt - tränat och tävlat på hög nivå i både golf och styrkelyft. Två helt skilda sporter som kräver helt olika kvalitéer. Min träningsfilsofi och mina upplägg bygger mycket på en kombination av träning hämtat från styrkelyft och kroppsbyggning, i stora drag där jag har basövningar som grund, kompletterat med mer isolerande övningar med olika set-uppbyggnader. Har tagit det jag anser varit det bästa från båda världar efter den erfarenhet jag fått från både styrkelyft och kroppsbyggning. Detta ger en stark och funktionell kropp med minimala obalanser och svagheter. Självklart tas dock alltid hänsyn till individens ändamål och förutsättningar.

Jag ger alltid 110% för dig, om det så gäller dig som önskar komma igång och må lite bättre eller dig som vill elitsatsa. Jag hälsar dig varmt välkommen – har du en önskan om färdriktning så har jag målet.

Richard Jacobsson
Best In Shape

Meriter och färdigheter
 • Licensierad personlig tränare
 • Licensierad kostrådgivare
 • Flertal SM medaljer i styrkelyft
 • Aktivt tävlande i Classic Bodybuilng samt Athletic Fitness
 • Hållt på med idrott i över 20 år
 • Över 7 års erfarenhet från tävling inom styrkelyft, fitness och kroppsbyggning
Bildflöde från min Instagram
Ooops! Något gick fel när mina Instagrambilder skulle läsas in. Försök igen senare eller testa att öppna min Instagram i nytt fönster.